Meteen naar de inhoud
OMGEVING

Wandelarrangement

10 DAAGSE WANDELVAKANTIE

Geniet van het regionaal natuurpark Livradois Forez

…een beekje kabbelt onder een stenen bruggetje door dat niet meer is dan een grote steen en eigenlijk maar net de overkant haalt. Je loopt het oude stenen trappetje op en waagt je over de steen. De weilanden strekken zich voor je uit en je vervolgt het pad onder de bomen door. Boven je zweeft een grote vogel, is het een rode wouw? Of een buizerd?

Het regionaal natuurpark Livradois Forez is een landschap in het middelgebergte (tot 1634 m) met uitgestrekte groene velden, oude vulkanen, middeleeuwse kastelen, pittoreske dorpjes en afwisselende bossen. De natuur in het gebied heeft zoveel moois! Daarom bieden bevriende eigenaren van drie chambres d’hôtes een 10 daags wandelarrangement zodat je optimaal de natuur beleeft in verschillende delen van het park.

Verkoeling | MOULIN DES COMTES
Motor rijden | MOULIN DES COMTES
WANDELARRANGEMENTEN

Deelnemers van het wandelarrangement

“Wij hebben genoten van ons wandelarrangement in de Auvergne! Wij kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen. De combi van verschillende chambre d’hôtes maakt het erg leuk.”

het wandelarrangement - DEEL 1

Je wandelt in de departementen Puy de Dôme, Haute Loire en Loire en geniet van steeds een andere sfeer in de chambres d’hôtes.

La Fougeraie is een oude kasteelboerderij naast het kasteel van Folgoux (1344) en ligt in bosrijk gebied vlakbij het dorpje La Chaise Dieu. Het kasteel heeft een enorm landgoed met uitgestrekte weiden. De Frans-internationale sfeer is herkenbaar in de gerechten en de inrichting. Je geniet van de zon en een drankje in de tuin of bij het zwembad. De voormalige hooischuur is een grote verblijfsruimte voor de gezellige avonden, waar samen wordt gegeten.

Je verblijft in kamer Afrique ingericht in Afrikaanse stijl met een kingsize bed.

* Uittip: zwemmeer en abdijkerk in La Chaise Dieu.

het wandelarrangement - DEEL 2

Moulin des Comtes is een voormalige molen uit 1453 gelegen in een mini vallei met de rivier de L’Ance die kabbelt langs de tuin. Op drie kilometer van Viverols (Puy de Dôme) en 5 km van Usson en Forez (Loire). Het terrein is ruim 3,5 ha groot met fijne plekjes om van schaduw of zon te genieten.
Rust, ruimte en ontspannen. Geniet van een wandeling in de omgeving en eet in onze verbouwde procherie.

Je verblijft in Chambre per Rochers met kingsize bed en frans balkon.

* Uittip: de weekmarkt in Craponne sur Arzon en zwemmeer Usson en Forez.

het wandelarrangement - DEEl 3

La Vaisse is een boerderij uit 1838 op steenworp afstand van het dorp Ambert. Buiten geniet je van een heerlijke tuin met diverse zitjes, uitzicht over de vallei, ontspan je in een natuurzwembad of kies je voor de houtgestookte hottub.

La Vaisse kenmerkt zich door de kunst die je in en om het huis aantreft. Daarnaast kan je rekenen op verfijnde gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Je verblijft in Chambre Livradois met queensize boxspring.

* Uittip: Grote weekmarkt in Ambert en 14e eeuwse papiermolen Richard de Bas

Wandelen | MOULIN DES COMTES
TIEN DAGEN

Wandelvakantie in natuurpark Livradois Forez in drie chambres d’hôtes in de Auvergne

  • Een luxe tweepersoons kamer met ontbijt voor drie nachten op iedere locatie
  • Elke dag een lunchpakket om mee te nemen met de wandeling
  • Elke avond een meergangen diner (exclusief drank)
  • De lengte van de vakantie is aan te passen
  • De volgorde van verblijf spreken we vooraf af
  • Vervoer tussen de accommodaties indien nodig
  • Wandelroutes afgestemd op jouw behoefte

PRIJS

€ 795, – p.p. (op basis van een tweepersoonskamer)
moulin des comtes

Wil je tien dagen wandelen in een van de grootste natuurparken van Frankrijk, waar ultieme rust en zeeën van ruimte te vinden zijn in de ruige en afwisselende natuur?

Zoek je ontspanning na een wandeldag in meerdere chambres d’hôtes, waar je kunt genieten van echte gastvrijheid, lekker eten en een comfortabele slaapplek? Volg je hart en je voeten zullen volgen! We verheugen ons op je komst!