Ga naar de inhoud
OVER ONS

ik vertrek

OVER ONS

IK VERTREK

Wij zijn Rob en Annemie van der Elst, samen met onze honden hebben wij een nieuwe wending aan ons leven gegeven. Wij zijn beiden groot fan van het programma ‘Ik vertrek’. Dat we het zelf zouden doen, was ook voor ons een verrassing.
Rob en Annemie | MOULIN DES COMTES

Wij vertrokken

Het is allemaal begonnen op een zondagochtend in 2017. Al jarenlang werkten wij samen, met veel succes, aan ons bedrijf in Nederland. Dat hebben we altijd met veel plezier gedaan, maar het ging inmiddels wel ten koste van onze gezondheid. Daar wilden we graag verandering in brengen. En dat hebben we ook gedaan. We verkochten ons bedrijf.

Werkloos

Per 1 september 2017 waren wij voor het eerst in ons leven werkloos. Dat was wel even wennen. Ineens veel vrije tijd en geen plan. Wat wilden we? Een winkel beginnen? Nee, liever niet. Sowieso was voor ons snel duidelijk dat Nederland niet meer ons thuis zou moeten zijn. En op een zondagochtend was het ons ineens duidelijk…. En zo ontstond onze persoonlijke versie van ‘Ik vertrek’.

Waar gaan we heen?

Als je besluit te gaan emigreren is het belangrijk om te weten waar je heen wilt. Waar willen wij iets beginnen en wat hebben wij zelf altijd als plezierig ervaren. Frankrijk stond bovenaan ons lijstje. Maar waar dan? En wat gaan we daar dan doen? Het mensen naar de zin maken. Dat is wat we graag willen doen.

Emigreren naar Frankrijk

Zo kreeg ons plan steeds meer vorm. Een Bed & Breakfast? Of vakantiehuisjes? Zelf waren wij, door het jarenlang intensief ondernemen, niet veel op vakantie geweest. Daar was helaas nooit tijd voor. Maar de paar keer dat het wel lukte vonden wij Frankrijk altijd super leuk. De mensen, de natuur, de taal, de gebruiken. Ons plan richtte zich dus op Frankrijk.
Slaapkamer Gite des Graines | MOULIN DES COMTES
Moulin des Comtes in Auvergne | MOULIN DES COMTES
Gîte des Graines woonkamer | MOULIN DES COMTES

Gîtes in de Auvergne

We gingen op onderzoek uit. Waar wilden we gaan wonen? Zo kwamen wij op onze zoektocht uit in de Auvergne. Wat een prachtig gebied en vooral…wat een rust. We hakten de knoop door. De Auvergne moest het worden. Toen wij in ‘onze’ vallei terecht kwamen waren we op slag verliefd. Zo werd ons nieuwe puntje op de kaart steeds wat specifieker.

Le Moulin des Comtes

Le Moulin des Comtes stond te koop. Een prachtig plekje met ruime huisvesting. Onderhoud was nodig echter wij zagen vooral een berg aan mogelijkheden. Zo konden we het opknappen en aanpassen aan wat wij leuk zouden vinden. En wat wij graag aan onze toekomstige bezoekers willen aanbieden. We besloten hier ons leven verder op te bouwen.
Luchtfoto | MOULIN DES COMTES

Kasteel van Viverols

Le Moulin des Comtes is gebouwd, volgens de overlevering, rond dezelfde tijd als het kasteel van Viverols. Oftewel 600 jaar geleden, tussen 1401 en 1453. Het kasteel van Viverols is inmiddels een ruïne. Je voelt de geschiedenis en ziet het ook terug in Moulin des Comtes. Door de eeuwen heen zijn er aanpassingen gedaan, delen aangebouwd en ook weer afgebroken. Le Moulin betekent de molen. Deze is tijdens een brand, jaren geleden, verdwenen. De naam herinnert aan de tijden waarin dorpsbewoners naar de molen kwamen voor de dienstverlening. Wij spreken met regelmaat mensen uit Viverols en omgeving die zich herinneren dat zij vroeger met hun ouders de molen bezochten. Prachtig voor ons om die verhalen te beluisteren.

Ideale vakantiebestemming

De prachtige geschiedenis, het microklimaat, een rivier langs ons terrein en de ruimte (ruim 3ha groot) maken Moulin des Comtes onze ideale locatie. We bieden inmiddels 2 vakantiehuizen en Chambre d’hôtes aan voor een heerlijke vakantie in deze prachtige omgeving. Een omgeving met veel aanbod op het gebied van sport, ontspanning en cultuur. Maar ook op culinair gebied kun je hier genieten.

Complete Gîtes en Chambre d’hôtes

Wij hebben tijdens de verbouwing rekening gehouden met onze gasten. Onze Gîtes en Chambre d’hotes zijn ruim van opzet en compleet ingericht. De bedden zijn heerlijk groot en van hoge kwaliteit zodat je heerlijk kunt (uit)slapen. De stilte is hier namelijk oorverdovend.

Wij nodigen je graag uit voor een zeer aangenaam verblijf.

Rob en Annemie Van Der Elst

Culinair genieten | MOULIN DES COMTES
Chambre Les Rochers 5 | MOULIN DES COMTES
Gezellig dineren | MOULIN DES COMTES
moulin des comtes

Ontdek onze kamers/gîtes