Ga naar de inhoud
OMGEVING

ontdek de omgeving

Geniet met volle teugen van de omgeving van Moulin des Comtes

Op de fiets

Fietstocht door Chaînes des Puys
Chaînes de Puys is een noord-zuid keten dat sinds 2018 Unesco wereld erfgoed is. Chaînes des Puys is een keten van ongeveer 40 km lang met vulkanische kenmerken. Ben je een liefhebber van mountainbiken dan is Ambert Crêtes een aanrader. De routes zijn geschikt voor families maar ook de meer gevorderde mountainbiker kan hier zijn hart ophalen.

Op de fiets | MOULIN DES COMTES
Te voet | MOULIN DES COMTES

Te voet

Parc naturel régional Livradois-Forez
Het is een prachtig park waar je heerlijk kan wandelen en kan genieten van diverse flora en fauna. Voor meer informatie kijk hier.

Prabouré
Prabouré is een gebied waar je in verschillende jaargetijden van kunt genieten. ’s winters is het een prachtig skigebied. In de zomer is Prabouré een gebied waar je van de natuur kan genieten door bijvoorbeeld een mooie klimtocht te ondernemen. Voor meer informatie kijk hier.

Op de motor

Ervaar het mooie zuiden van de Auvergne, geniet van een heerlijk verblijf in een comfortabele gîte bij ons en maak de mooiste toertochten. Wij zitten op de departement grens van Puy de Dome en het departement Loire. Op 5 minuten rijden bevindt je je in de Haute-Loire. Ideaal om de drie departementen te berijden. Geniet van de mooie natuur, de bochtige maar zeer goed onderhouden wegen, de vergezichten die je tegen komt. Je rijdt dan weer op een col, dan door bos, dan langs een rivier, de vallei biedt een zeer wisselend landschap met de nodige hoogte verschillen.

De motor staat gestald in de garage welke afgesloten wordt. Er is genoeg ruimte om uw spullen achter te laten. Wilt u een dag een motor huren dan informeren wij u daar graag over of kijk hier voor meer informatie.

Op de motor | MOULIN DES COMTES
Per boot | MOULIN DES COMTES

Per boot

Canoë Nature Loisirs
Je kunt in de omgeving prachtige kanotochten maken. Bijvoorbeeld in Bas-en-Basset. Ze organiseren tochten van 9, 14 en 22 km.
Voor meer informatie kijk hier.

Per spoor

De velorail is een trolley die speciaal ontworpen is voor het rijden op een spoorweg. Er kunnen meerdere personen in een trolley. De ontwikkeling van de pedalen maakt het makkelijk om hellingen te beklimmen (een spoorweghelling is zelden meer dan 2%). Je hebt de La Vernelle tour van 1 uur en 15 min, of de La Trappeurs tour van 2 uur. Het is belangrijk om van tevoren te reserveren, de trein gaat op vaste tijden. Voor de tijden en prijzen kijk op Vélorail du Velay: www.velorailduvelay.fr.
Per trein | MOULIN DES COMTES
Windmolen | MOULIN DES COMTES

Molens

Moulin des Massons
Ontdek Moulin des Massons, gelegen in de regio Rhône-Alpes in het regionale natuurpark Livradois Forez in Saint Bonnet le Courreau (Loire), gelegen aan de voet van de Vizézy-vallei. Moulin des Massons heeft 16e-eeuwse gebouwen, een oliemolen en zagerij. Herleef hier plaatselijke tradities. Je kan de productie van gegrilde koolzaadolie, walnotenolie of hazelnootolie bijwonen. Voor meer informatie over de tarieven kijk op www.moulindesmassons.com.

Moulin Richard de Bas

Nabij Ambert in de mooie vallei van Laga ligt midden in het groen: Moulin Richard de Bas, de laatste ‘papiermolen’ van de Auvergne.
Zelfs vandaag de dag is Moulin Richard de Bas nog steeds actief en produceert hij ongeveer 200 vellen papier per dag, voor onder andere uitgevers, kunstenaars en andere liefhebbers van fijnpapier. Je krijgt een rondleiding van een gids die je meeneemt naar het rustieke huis van de laatste meester-papiermaakster die Moulin Richard de Bas bewoonde en je hoort ook het verhaal over papier dat meer dan 2000 jaar geleden in China werd uitgevonden. Voor meer informatie kijk op www.richarddebas.fr.

moulin des comtes

Ontdek onze kamers/gîtes